Otthon > hírek > Az adattorrent alatt az FPGA lesz az új adatközpontok hajtóereje

Az adattorrent alatt az FPGA lesz az új adatközpontok hajtóereje

2018 elején a Xilinx bejelentette a vállalat három új stratégiáját: az adatközpont prioritása, az alappiaci fejlődés felgyorsítása és a rugalmas számítástechnika vezetése. Mennyire hatékonyak ez a három stratégia másfél év után? A Xilinx a választ a Xilinx Developer Conference (XDF) Asia 2019 konferencián, Pekingben, december 3-án adta meg.

Az új stratégia eredményei

Másfél évben a világot sújtó adatáramlás még viharosabbá vált. Az IDC előrejelzése szerint 2018 és 2025 között a létrehozott, összegyűjtött vagy lemásolt globális adatok évente több mint ötször növekednek, és várhatóan 2018-ban 32 ZB-ről 2025-re 175 ZB-re nőnek.

Az adatok szökőárát befolyásolja a meglévő adatközponti architektúra. "A hagyományos építészet már nem elegendő az új alkalmazásokhoz" - mondta Victor Peng, a Xilinx elnök-vezérigazgatója. "Az iparnak sürgősen szüksége van építészeti innovációra, és a rugalmasabb, adaptálódó és a szoftver által meghatározott FPGA-k erőteljes lendületté válnak az adatközpontok folyamatos innovációja számára."

Az adatközpont területén a Xilinx tavaly elindította az XDF-en a világ leggyorsabb adatközpont-gyorsító kártya Alveo gyorsító kártya sorozatát. Több mint egy év alatt a felhasználók számítási teljesítmény, méret, memória sávszélesség és költség különféle igényeinek kielégítése érdekében egymás után négy fő terméksorozat, az U50, U200, U250 és U280 került piacra, a felhő és a felhő nagymértékű javítása érdekében. helyi adatközponti szerverek. teljesítmény.

Az eredmények visszaadják Xilinx erőfeszítéseit. A 2020-as pénzügyi év második negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentés szerint a Xilinx adatközpont-üzletága 24% -kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, negyedévesen pedig 92% -kal. Ugyanakkor a Xilinx ökoszisztémája az adatközpont területén is nagyon gyorsan fejlődik. A nagyobb OEM-ek, mint például az Inspur, a Dell és a HP kiszolgálókat indítottak a Xilinx Alveo gyorsító kártyák alapján. Az iparág vezető disztribútora, a Clolfax, Ingram szintén csatlakozott az Alveo ökoszisztémához.

Az adatközponton kívül a Xilinx fő piacai az autóipar, a kommunikáció és egyéb területeket is magukban foglalják. Az autóipar területén a Xilinx több mint 170 millió egységet szállított az elmúlt tíz évben, ebből 67 millió egység az ADAS területén található. Csak a 2018-ban a Xilinx már 29 partnermárkával rendelkezik az autóipar területén, és a kapcsolódó eszközöket 111 modellre is alkalmazták.

"Van már 200 ADAS és autonóm vezetői ügyfélkörünk, beleértve a világ legnagyobb szintjét, az eredeti berendezések gyártóit és az induló vállalkozásokat. Dan Isaacs, a Xilinx Automotive Strategy és az ügyfelek marketing igazgatója hangsúlyozza:" A Xilinx az ADAS és autonóm Az előnyben részesített chip a vezetésért felelős eladó, mivel termékeink az élérzékelőktől a domain architektúrákig terjedtek és közös architektúrával rendelkeznek. "

Az 5G szolgáltatások gyors kialakulásával a kommunikációs iparág a gyors fejlődés új körét éli át. 2019 áprilisában a Xilinx és a Samsung közösen fejezte be az 5G NR világ első kereskedelmi telepítését Dél-Koreában. A Xilinx UltraScale + platform rendkívül alacsony energiafogyasztással, nagy memóriakapacitással és alacsony hőelvezetéssel jár, így segítve a Samsungot a legmodernebb 5G termékek kifejlesztésében, könnyű, kompakt méretű és alacsony energiafogyasztással. Ugyanakkor számos 5G vezeték nélküli kis cellát telepítenek a Xilinx Zynq US + RFSoC alapján. Liam Madden, a Xilinx ügyvezető alelnöke és a vezetékes és vezeték nélküli üzleti egység ügyvezetõ igazgatója elmondta, hogy a Xilinx termékek segíthetnek az üzemeltetõknek a teljes kommunikációs infrastruktúra fejlesztésében.

Az adatközpontokon és az alappiacokon túl a számítástechnika végre előtérbe kerül. A Xilinx hivatalosan bemutatta a legújabb Vitis egységes szoftverplatformot az ázsiai piac számára (először október elején jelentették meg az XDF ​​USA-ban). Ez a platform lehetővé teszi a szoftvermérnökök, a mesterséges intelligencia tudósai és más szélesebb körű fejlesztők számára, hogy részesüljenek a Xilinx rugalmasságából. A hardveres gyorsítás előnyei. Ez az első alkalom, hogy a Xilinx elindította a „nagy egységesítés” fejlesztőeszköz-platformot a szoftver- és hardvertervezéshez. Ez egyben a társaság mérföldkő termékei számára, amelyek stratégiai átalakítását végzik eszközről platformon működő vállalatra. A Vitis automatikusan adaptálhatja és felhasználhatja a Xilinx hardver architektúráját szoftver vagy algoritmus kód alapján, megszabadítva a felhasználókat a bonyolult hardver szakértelemtől. A hardverfejlesztők számára a Vitis jelentősen javíthatja a munka hatékonyságát a szoftver- és a hardvermérnökök együttműködésével ugyanazon a szerszám-platformon.

A legfontosabb, hogy a Xilinx bejelentette, hogy a Vitis AI, a mesterséges intelligencia következtetéseket fejlesztő szoftverplatformja ma ingyenesen letölthető. A Vitis AI egységes fejlesztési platformot biztosít a felhőből származó AI alkalmazásokhoz, beleértve a teljes optimalizálási, mennyiségi meghatározási, összeállítási és elemző eszközöket, valamint a C ++, Python alapú, magas szintű egységes programozási felületeket, és gazdag lehetőséget kínál teljesítményorientált optimalizált AI modellek és gyorsítási könyvtárak, valamint a megfelelő példatervek javítják az AI következtetések fejlesztési hatékonyságát. A jelentések szerint a Vitis és Vitis AI platformok bevezetésével a Xilinx szintén fokozatosan átalakult szoftverplatform-vállalattá.

Az adatok központi jelentőségűek, a konvergencia folytatódik

Ez a konferencia az első alkalom, hogy Salil Raje, a Xilinx ügyvezető alelnöke és az adatközponti üzleti egység vezérigazgatója jelenik meg a nagyközönség előtt ebben a minőségben.

"Adatközpont-első stratégiánkban három alosztás létezik: az egyik a számítástechnika, a másik a hálózati, a harmadik pedig a tárolás." Salil Raje úgy véli: "2025-re a számítástechnika területe a legnagyobb, hálózati és tárolási területe is nagyon gyorsan növekszik. De jövedelem szempontjából a következő három évben kicsi lesz a különbség a három ágazat között."

"A hálózati oldalon lesz egy intelligens hálózati kártya, a SmartNIC, amely kezeli a közvetlen adatbeáramlási folyamatot a hálózaton. A tárolási részben a Xilinx megoldások rendkívül jó számítási és tárolási képességeket eredményezhetnek anélkül, hogy engedélyeznünk kellene. az SSD-ben és a CPU-ban tárolandó adatok oda-vissza mozognak. "Salil Raje tovább magyarázta a Xilinx termékstratégiáját.

Hogyan kell megértenie Vitis, egy nagyon figyelt eszköz, annak kapcsolatát az adatközponttal? Salil Raje mélyrehatóan értelmezte ezt. "A korábbi Vivadóval ellentétben a Vitis elsősorban a szoftverre irányul. Most a számítástechnikai központoknak egységes eszközökre van szükségük az adatok átvitele az eszközről a felhőbe, az élekbe és a végpontokba. A Vitis ilyen eszköz az újra-architektúrához és az adatok mozgatásához."

A Vitis megjelenése ugyancsak gazdagította a Xilinx adatközpontokra szánt termékeit, de a verseny ezen a piacon is nagyon heves. Hogyan lehet megtartani Yang versenyelőnyt?

E tekintetben Salil Raje úgy véli, hogy a Xilinxnek három előnye van:

Az első az, hogy a terméknek erőteljes ön-adaptációs képessége van, amelyet testreszabhat az alkalmazáshoz. Az adatfolyam, beleértve a memóriát és a pontosságot, testreszabható, és a különböző munkaterhelésekhez testreszabható.

A második az, hogy az FPGA valóban erős sávszélességet képes feldolgozni. Amikor néhány valósidejű adat beáramlik, az adatok ugyanabban az időben is feldolgozhatók. Az induláshoz nem kell megvárnia, amíg az adatokat átviszik az SSD-re vagy más tárolóeszközre. Adatfeldolgozás,

Végül, a termék kicsi, és az adatokat bármilyen helyre képes tárolni, például a számítógépes vagy hálózati kirakodáshoz vagy az SSD bármely helyére.

Ezen tulajdonságok mellett a Xilinx FPGA termékeknek is vannak előnyei. Tudnunk kell, hogy a hagyományos video streaming adatok mellett a mai adatközpontokban továbbra is nagy mennyiségű strukturálatlan adat érkezik az IoT csomópontokból, ami tükrözi az FPGA előnyeit. "Az ügyfelek azt szeretnék, hogy képesek legyenek az adatok kezelésére és feldolgozására egyidejűleg, amikor a tárgyak internete kapcsolódik az adatközponthoz. És az FPGA-k nagy teljesítményű párhuzamos feldolgozási képességei miatt lehetséges a dolgok internetének csatlakoztatása az adatokhoz Egyidejű adatmanipuláció. "zárta Salil Raje.

Salil Raje szerint a Xilinx termékek nagyon alkalmasak a kínai piacra. "Mivel a kínai piacon az innováció sebessége nagyon gyors, az új alkalmazások, például az élő közvetítés és a közösségi média különösen alacsony késleltetésű eszközöket igényelnek, és ezek a Xilinx termékek előnyei."

Következtetését szintén teljes mértékben megerősítették ezen az XDF ​​ázsiai állomáson. Az indító beszédektől kezdve az Inspur, az Alibaba, a Baidu, az Inspur és a Zhongtai Securities részvétele, valamint a különböző területeken működő iparági vezetők megosztása a fióktelepeken a sok helyi kínai vállalkozás kreatív ötleteivel a Xilinx adaptív alapon. számítási platform A Xilinx termékei, megoldásai és terminál alkalmazásai láthatók a Xilinx és a kínai piac mély integrációjában. Az AI és 5G technológiák fejlesztésével ez az integráció gyorsabban fejlődik tovább.