Otthon > hírek > A TowerJazz átveszi a Chengdu GlobalFoundries-t, kibővíti az RF SOI gyártási kapacitását, hogy megfeleljen az 5G-nek

A TowerJazz átveszi a Chengdu GlobalFoundries-t, kibővíti az RF SOI gyártási kapacitását, hogy megfeleljen az 5G-nek

Több mint egyéves leállítás után a GlobalFoundries (Chengdu) 12 hüvelykes ostyagyártási alapprojektje, amely több mint 1000 hektárt fed le, végre látta a reményét, hogy visszatér a munkához.

A projektet azonban könnyedén meg lehet változtatni. A közelmúltban számos ember ismerte a Ji Wei-nek közölt ügyet. "Az izraeli öntödei társaság, a TowerJazz megvásárolja a Chengdu GlobalFoundries gyárát.

A GlobalFoundries visszavonul a Chengdu kormányával való együttműködésből. "A TowerJazz egyik hazai ügyfele kijelentette, hogy a" TowerJazz kibővíti 12 hüvelykes RF SOI folyamatát Chengduban, és korábbi RF SOI kapacitása szűk volt. ""

A TowerJazz-t 2008-ban alapították az Israel Tower Semiconductor és a Jazz Technologies egyesülésével. Ez a világ vezető speciális ostyaütemény. Érdemes megemlíteni, hogy a Jazz kínai társaságokkal folytatott együttműködése 2003-ra nyúlik vissza. A Jazz abban az időben a globális öntödei iparban a hetedik helyen állt, és a hazai Huahong NEC együttműködést ért el, amely 0,13 mikronos folyamatot és RF-t biztosít. , nagynyomású és egyéb speciális technológiák.

Korábban a TowerJazz 2017. augusztusában bejelentette, hogy technológiai engedélyek útján együttműködik a Nanjing önkormányzattal egy 8 hüvelykes gyártósor felépítésében, amelynek tervezett havi termelési kapacitása 40 000 ostya, amelynek kapacitásának kb. 50% -át rendelések teljesítésére fordítják. a TowerJazz számára. De akkor a TowerJazz nem jelentette be a projekt előrehaladását.

A TowerJazz hét csonkkal rendelkezik Izraelben, az Egyesült Államokban és Japánban. "A legfontosabb termékek a mobiltelefonok rádiófrekvenciás termékei, körülbelül 40 000 ostya havi kapacitással. Vannak olyan jó termékek, mint például a nagyfeszültségű és a szilícium-germánium. A nagyvállalatok, például a Panasonic, az Infineon és a Broadcom szorosan együttműködnek." Számos iparági bennfentes azt mondta: "A TowerJazz gyártósorának megtelt az Egyesült Államokban. A Matsushita gyár megvásárlása után az elmúlt években enyhén enyhült, de még mindig nincs elég kapacitása."

A Tower Jazz korábbi előrejelzése szerint a következő néhány évben a cég RF-termékei az 5G kitörés miatt 150% -200% -kal növekednek, és a vállalat bevétele 2018-ban 1,3 milliárd dollárról több mint 3,4 milliárd dollárra növekszik. Ez az oka annak, hogy a TowerJazz-nak gyorsan bővítenie kell termelési kapacitását, és a legnagyobb 5G-piaccal rendelkező Kína ideális befektetési terület a TowerJazz számára.

Jelenleg azonban Kína nem a TowerJazz fő piaca, és a TowerJazz árbevétele az USA-ból és Japánból 86%. Jelenleg a legnagyobb belföldi vevő Zhuo Shengwei, a Zhuo Sheng Micro Finance beszámolója szerint 2016, 2017, 2018-ban a Zhuo Sheng mikro-torony-torony által a TowerJazz felé történő ostya beszerzése 60,25 millió, 101 millió, 104 millió jüanba kerül. Az 5G megérkezésével a TowerJazz Kínából származó bevételei gyorsan növekedni fognak.

Valójában Chengdu és Nanjing mellett a TowerJazz tárgyalásokat folytatott a Hefei kormányával is. "Nagyon valószínű, hogy a felvásárlásra vágyó Chengdu kormány kedvezőbb feltételeket adott" - mondta egy személy, aki ismeri az ügyet. „A Chengdu-i gyár épült és a gyár felszerelése nagyon kicsi. A TowerJazz számára ez a felvásárlás nem igényel túl sok pénzt. ”Korábban a Chengdu kormány 1,2 milliárd amerikai dollárt fektetett be az üzem építéséhez és a kapcsolódó projektekhez. A GlobalFoundries azonban az eredeti megállapodás szerint nem vezetett be berendezéseket az üzembe. Az egész üzemben csak egy Japánból vásárolt AMHS rendszer került felhasználásra. 1,2 milliárd jüan, és ennek nagy részét a Chengdu kormány támogatja.

Jelenleg, bár a két fél nem jelentette be a szerződés részleteit és a szerződés összegét, a csengdu kormány azon vágyainak összefüggésében, hogy találjanak egy partnert, a TowerJazz-t, amelynek pénzforgalma 300 millió USD, nincs sok pénzügyi terhe.

"A csengdu kormány számára ez a szerencsétlen áldás, sőt álruhában áldás lehet." Számos rádiófrekvencia-ipari szakember azt mondta: "A projektnek nagy előnyei vannak a hazai rádiófrekvenciás ipar számára. Bár a hazai öntödéknek is van RF-je. SOI, de ne vegye figyelembe rá. Most, miután a TowerJazz felállt, nem kell aggódni kell a termelékenység miatt, és a termék-technológiai kommunikáció sokkal kényelmesebb. Kínának szüksége van egy ilyen RF SOI-fab-ra a teljes RF-ipar előmozdításához. "