Otthon > hírek > A Toshiba nettó vesztesége az utolsó negyedévben 140,2 milliárd jen volt.

A Toshiba nettó vesztesége az utolsó negyedévben 140,2 milliárd jen volt.

A japán társaságok nemrégiben tettek közzé negyedéves negyedéves pénzügyi eredményeiket a június 20-ával végződő pénzügyi évre vonatkozóan, teljes bevételük 812,3 milliárd jen volt, 3,5% -kal alacsonyabb, és 7,8 milliárd jen működési nyereséggel büszkélkedhet, az előző év azonos időszakához képest 11-szer, de a nettó veszteség 140,2 milliárd nap. Jüan, az előző év azonos időszakának nettó nyeresége 1,016 trillió jen volt.

Az utolsó negyedévben a Toshiba elektronikai és tároló üzletágának bevétele 197 milliárd jen volt, ami 13% -kal alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest, az üzemi eredmény 1,2 milliárd jen volt, szemben az előző év azonos időszakában elért 4,4 milliárd jennel, főként a NAND flash memória. Ennek oka az, hogy júniusban a Toshiba öt NAND vakufénye Japánban, Yokkaichi, áramkimaradást szenvedett.

Bár az áramkimaradás csak rövid, 13 perc volt, a két gyárat öt napra bezárták, a másik három gyárat pedig több mint egy hónapra állították le. A nyereséggyűlésen a Toshiba megerősítette, hogy az összes gyár folytatta működését.

Toshiba szerint az áramszünet 34,4 milliárd jen veszteséget okozott, ami körülbelül 2,3 milliárd jüan vagy 320 millió jennt okozott. A Toshiba elõtt a flash memóriapartner, a Western Digital azt is elmondta, hogy az áramkimaradás miatt bekövetkezett baleset 3,15–339 millió dollár veszteséget okozott, amely a 6EB-ig terjedõ Flash kapacitást befolyásolta, ami 12 millió 500 GB-os SSD merevlemez-kapacitásnak felel meg.

A Toshiba elmondta, hogy a júniusi áramszünet okozta veszteségek továbbra is befolyásolják a második negyedév eredményét.

A Toshiba és a Western Digital japán gyári memória gyárai mindkét fél kapacitásának körülbelül 40% -át tették ki. A termelés több mint egy hónapra történő felfüggesztése csaknem a globális flash memória-kínálat 5% -át érintette, így a júliusi 128 GB flash memória azonnali ára körülbelül 2% -kal növekedett, de a Toshiba és a Western Digital esetében a gyár visszatért az üzembe, és a flash-memória piacon továbbra is fenn kell tartani a túlkínálatot, és nincs lehetőség hosszú távú áremelkedésre.