Otthon > hírek > A TSMC 40 nm-es eladása hétszer akkora, mint a másik háromnál!

A TSMC 40 nm-es eladása hétszer akkora, mint a másik háromnál!

Az IC Insights szeptember 26-án tette közzé a legfrissebb jelentést, amelyben jelezte, hogy a TSMC 7 nm-es folyamata növekedést és szűk kínálatot igényel, így ez az abszolút vezető ostyaüzem 2019 második felében elindította az értékesítési fellendülést.

Az IC Insights elmondta, hogy a TSMC jelentős beruházása a fejlett ostyagyártási technológiába jelentős megtérülést hoz. Az alábbi táblázat a TSMC 2019-es értékesítésének legújabb kilátásait mutatja.Amint a diagram mutatja, az IC Insights szerint a TSMC jelenlegi éves forgalma 2018-hoz hasonlóan alakul, de az év második felében az értékesítés várhatóan 32% -kal növekszik az első félévhez képest, miközben a növekedés aránya a teljes IC ipar csak 10%. . Nem kétséges, hogy az Apple és a Huawei új okostelefonjával működő 7 nm-es alkalmazásprocesszor a második negyedévben a TSMC erőteljes értékesítési növekedését vezérli.

A jelentés szerint a TSMC 40 nm alatti árbevétele 2019-ben az egész évben meghaladja a Greencore, az UMC és az SMIC teljes forgalmának (22,9 milliárd dollár vs 3,2 milliárd dollár), ami azt jelzi, hogy a TSMC tiszta kristály. Az öntöde területén domináns helyzet.

Magától értetődik, hogy az SMIC 2015 negyedik negyedévében kezdte meg a 28 nm-es folyamatot, a TSMC pedig már 2011-ben elkészítette a 28 nm-es folyamatot. Ma az SMIC bejelentette, hogy ennek a negyedik negyedévben jelentős bevételt fog szerezni az új 14 nm-es FinFET technológiáról. és bevezeti a 12 nm-es FinFET technológiát 2020-ban. Ezen a hasonló csomóponton még mindig kb. három évvel elmarad a TSMC.

Az IC Insights rámutatott, hogy a becslések szerint a TSMC ebben az évben elért eladásainak 40% -a 40 millió alatti folyamatokból származik, és az idei 7 milliós hozzájárulásból származó bevétel várhatóan eléri a 8,9 milliárd dollárt, ami 2019-ben a teljes értékesítés 26% -át teszi ki, számvitel a negyedik negyedévben a bevétel 33% -áért (az Apple és a Huawei két fő ügyfelének köszönhetően).Ezen felül a TSMC ügyfelei felgyorsították a fejlett technológiai technológiák bevezetésének ütemét. Az IC Insights szerint a TSMC 40–45 nm-es technológiai bevétele 8 negyedév alatt több mint 20% -ot tett ki, a 28 nm-es folyamat szintén 5 negyedévet használt, és a 7 nm-es eljárás mindössze 3 negyedévet vett igénybe a negyedéves bevétel több mint 20% -áért. .

Valójában a TSMC 20 és 14 nm-es és 10 nm-es technológiai hozzájárulása a három negyedévben az összértékesítés több mint 20% -át tette ki. Meglepő módon a cég ragaszkodik 5 nm-es technológiájának növekedéséhez, amely gyorsabb lesz, mint a 7 nm-es folyamat. A mikrohálózat korábbi jelentései szerint a TSMC 5 nm-es folyamata öt fő vevővel rendelkezik: Apple, Huawei, AMD, Xilinx és Bitland.

Az iparban a fejlett csomópontok iránti erős kereslet azonban szűk kínálathoz és meghosszabbított átfutási időhöz vezetett. Az AMD nemrégiben bejelentette, hogy a Ryzen 9 3950X processzort, amelyet szeptember végén kellett kiadni, novemberben fogják forgalomba hozni. Bár az AMD nem hozta nyilvánosságra az új termék „késésének” okát, a 3950X TSMC 7nm gyártást használ. Az iparág úgy véli, hogy teljesen fel kell tölteni a TSMC 7nm-rel. Az ellátás hiányos.

Idén második felében a TSMC nem csak 7nm-es és a második generációs 7nm-es kapacitással lesz teljes terhelés, hanem még 16nm és 12nm is hiányos. Az IC Insights, a TSMC azt tervezi, hogy több forrást fog elkülöníteni a fejlett folyamatok kapacitásának bővítésére.