Otthon > hírek > A változás királya? Az Egyesült Államok úgy döntött, hogy elhalasztja az amerikai eladási engedélyt az amerikai vállalatok számára

A változás királya? Az Egyesült Államok úgy döntött, hogy elhalasztja az amerikai eladási engedélyt az amerikai vállalatok számára

A Bloomberg News szerint augusztus 9-én, amikor Kína úgy döntött, hogy abbahagyja az amerikai mezőgazdasági termékek vásárlását, az Egyesült Államok kormánya úgy határozott, hogy elhalasztja az amerikai vállalkozások és a Huawei újraindításához szükséges engedély iránti kérelmet.

A kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások során barátságos gesztusként a kínai kormány többször is egyszeri tranzakciókat alkalmazott amerikai mezőgazdasági termékek vásárlására. A legfrissebb június végén volt, amikor Kína vállalta, hogy 544 000 tonna szójababot vásárol az Egyesült Államokból, 200 millió dollár értékben.

Ez a hónap elején azonban az Egyesült Államok elnöke Trump bejelentette, hogy az Egyesült Államok szeptember 1-jétől kezdődik 10% -os tarifa kivetésére a fennmaradó 300 milliárd dolláros Kínából származó árukra és termékekre. Ezért Kína úgy döntött, hogy abbahagyja a vásárlást. USA mezőgazdasági termékek.

A múlt hónapban, az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztere, Wilbur Ross elmondta, hogy az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma engedélyeket ad ki a Huawei amerikai beszállítóinak anélkül, hogy az USA nemzeti biztonsága veszélybe kerülne.

Nem sokkal ezután Trump megbeszéléseket tartott az Intel, a Qualcomm, a Google, a Micron, a Cisco, a Broadcom és a Western Digital vezérigazgatóival, és megállapodtak abban, hogy felkérik a Kereskedelmi Minisztériumot, hogy hagyja jóvá a termékeknek a Huawei részére történő eladására vonatkozó engedélyt. & Quot; Időben & quot; engedély kiadását.

Július 24-től az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma szerint 35 amerikai vállalat több mint 50 kérelmet kapott a Huawei engedélyezési engedélyeihez. "Nagyon gyorsan kezeljük őket, és várhatóan végső döntést hozzunk a következő hetekben." - mondta Ross.

Magától értetődik, hogy a Xilinx, a Micron és más amerikai vállalatok nyilvánosan kijelentették, hogy engedélyért folyamodtak a Huawei-ba történő szállításhoz, és felszólították az Egyesült Államokat, hogy tegyék lehetővé a Huawei-vel folytatott üzlet folytatását. Úgy vélik, hogy számos terméküket, a Huawei-t ​​könnyen megvásárolják más tengerentúli versenytársaktól, ami a tilalmat hatástalanná és károsvá teszi az ipar számára.

Az Egyesült Államok hozzáállása Huawei-hez sokszor megváltozott. Miután Huaweit felvették az entitásba, május 21-én az amerikai tisztviselők úgy döntöttek, hogy augusztus közepéig 90 nappal elhalasztják a Huawei tilalmát azzal az indokkal, hogy a Huawei és üzleti partnerei számára időre van szükségük a szoftver frissítéséhez. És foglalkozik bizonyos szerződéses kötelezettségekkel.

A G20-on Trump megígérte, hogy lehetővé teszi az amerikai vállalatok számára, hogy továbbra is értékesítsék termékeiket a Huawei-nek. Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma azonban hamarosan kijelentette, hogy engedélyeket kell kiadni a Huawei amerikai szállítóinak, anélkül, hogy az USA nemzeti biztonsága veszélybe kerülne.