Otthon > hírek > A TSMC 5 nm-es gyártási kapacitása Q1 körülbelül 30.000 darab, a Q2 45.000 darabos és tömegtermelés

A TSMC 5 nm-es gyártási kapacitása Q1 körülbelül 30.000 darab, a Q2 45.000 darabos és tömegtermelés

Az öntödei vezetője, a TSMC konferencia tartja a 16. napot. A külföldi befektetés optimista. Noha ez a szezon a hagyományos szezonon kívüli szezon, várhatóan a szezonon kívüli időszak nem a szezonon kívüli, olyan nagy ügyfelek, mint az AMD, a Huawei és a MediaTek, igénye alapján. A becslések szerint az első negyedéves bevételi szezon kevesebb, mint 5% -kal csökken.

A TSMC korábban bejelentett 2019 negyedik negyedévi kilátásai szerint a működési bevételek 102,1 milliárd dollártól 10,3 milliárd dollárig terjedtek, a működési bruttó fedezet 48-50%, a nettó működési különbözet ​​pedig 37-39% volt. A lehetséges változó az amerikai dollár és az új tajvani árfolyam. A TSMC korábban az új dollár tajvani dollárhoz viszonyítva 30,6 jüan volt kiszámítva, de az elmúlt év végén az árfolyam "két előtagot" mutatott, ami hatással lehet a TSMC nyereségére. Várhatóan a Focus lesz.

A külföldi befektetések szerint a félvezetők iránti kereslet fellendülése miatt a tavalyi negyedik negyedévben, a teljes terhelés 16 nanométer alatti, a 12 hüvelykes kapacitáskihasználási arány kevesebb mint 90%, 28 nanométer kivételével, és a többi meghaladja a 90% -ot. A 8 hüvelykes kapacitáskihasználási arány közel 95%. A negyedéves bevétel az év csúcsa lesz, újraírva az új rekordot.

A TSMC 7 nanométeres folyamata magában foglalja az összes első vonalbeli ügyfelet. Az első három ügyfél az Apple, a Huawei és a Qualcomm. Az iparág úgy véli, hogy mivel a TSMC fejlett technológiai hozama sokkal jobb, mint a versenytársaknál, várható, hogy az 5 nanométeres eljárás, a Huawei, az Apple stb. Tömegtermelése után. A csúcskategóriás mobiltelefon-AP a gyártási folyamatot 5 nanométerre változtatja; Az ipar bennfentesek rámutattak, hogy a TSMC 5 nanométeres folyamathozam-javulási előrehaladása a vártnál jobb, és jelenleg 10 000 darab gyártási kapacitáson megy keresztül korábbi ellenőrzés és a termékek kutatása és fejlesztése. A tervek szerint ez az év első negyedévében épül fel. A beépített kapacitás becslések szerint eléri a 30.000 darabot, amelyet a második negyedévben 45.000 darabra kell növelni, és a tömegtermelést.