Otthon > hírek > Dél-Korea CPU-piaca változik, a Wannian második helyezett AMD kiszorítja az Intel-t

Dél-Korea CPU-piaca változik, a Wannian második helyezett AMD kiszorítja az Intel-t

Az Intel csökkentette a csúcskategóriás CPU-k (központi feldolgozó egységek) kínálatát, ezért az AMD elnyerte a magas költségű koreai fogyasztók javát. Az AMD, amely az év második helyezettje, gyorsan megjelenik a koreai piacon.

Dél-Korea IT-platformja, a Danawa a 2. napján kijelentette, hogy az AMD piaci részesedése Dél-Koreában a múlt hónapban 53,58% volt, és az Intel 46,42% -át nyerte meg. Az év elején az AMD piaci részesedése mindössze 40% volt, de július óta az AMD piaci részesedése meghaladja az Intel piacot.

A koreai pénzügyi hírek szerint a "fnnews" Jelentés szerint a szakértők úgy vélik, hogy az Intel CPU instabil ellátása, valamint a nagykonfigurációs játékok népszerűsége miatt az AMD gyorsan szájról szájra halmozott fel és számos megrendelést nyert.

Például ez év júniusában a Korea Telecom KT és a Jooyon Technology oktatási információs szerződést írt alá, amely 18 milliárd nyertes szállítási szerződést és 45 000 számítógépet tartalmazott, amelyek mindegyike AMD Athlon processzorokkal volt felszerelve. Ezen felül a Danawa által a koreai hadsereghez szállított 30 000 számítógép nagy része AMD termékekkel van felszerelve.

Az AMD-vel kapcsolatos emberek azt mondták, hogy a múltban a pályázati felhívásokban gyakran volt rossz gyakorlat az Intel processzorok kijelölésére. Az utóbbi időben az Intel és az AMD egyre inkább szerepel a listán.

Másrészről a koreai iparág általában úgy véli, hogy bár a piacon továbbra is a 9. generációs Intel processzorok uralják az összeállított számítógépes piacon, az AMD preferenciája növekedni kezdett, és az AMD továbbra is ragyog a koreai piacon. A generáció előtt attól tartok, hogy nehéz megfordítani a piaci tendenciát.

Az iparág érintett emberei rámutattak, hogy a nagyvállalati márkák általi számítógép-használat szempontjából a fogyasztók és a gyártók továbbra is az Intel-t részesítik előnyben, ám a költséghatékony összeszerelő számítógépek piacán a kkv-k számára az AMD vonzóbb, de az Intel várhatóan kölcsön 10 generációt. A processzor átalakítja a piaci légkört, de még mindig nincs konkrét tőzsdei ütemezés.