Otthon > hírek > A Samsung Electronics nem tervezi a DRAM és más memória chipek termelésének csökkentését.

A Samsung Electronics nem tervezi a DRAM és más memória chipek termelésének csökkentését.

Noha Japán korlátozta a kulcsfontosságú technológiai alapanyagok Dél-Koreába irányuló kivitelét, és sokkot okozott az ipar számára, a Samsung Electronics Co. szerint a DRAM és más memória chipek termelésének csökkentésére nincs terv. Azt is mondta, hogy a japán exportkorlátozások hatását nehéz felbecsülni. Megpróbálja minimalizálni a károkat.

A BusinessKorea és a East Asia Daily számolt be arról, hogy a Samsung ügyvezető igazgatója július 31-én a második negyedévben (április-június) nyereségkonferencia-beszélgetésen kijelentette, hogy a japán kormány nem tiltja meg teljesen a félvezető anyagok kivitelét, hanem új engedélykérelmezési eljárást vezetett be, amely hatással volt A Samsung napi működése. Amit a japán kormány a jövőben fog tenni, még mindig tele van bizonytalansággal, és nehéz megbecsülni a társaságra gyakorolt ​​hatást. A vezérigazgató azt mondta: "Az ostyatermelés jelenlegi csökkentését nem veszik figyelembe, és a gyártósor rugalmasan fog működni, hogy reagáljon a kereslet ingadozására."

Amikor a memóriakészletek év második felében bekövetkezett változásairól beszélt, a Samsung vezetői kiderítették, hogy "a készletek csökkenni fognak az év második felében, de nehéz megjósolni, hogy milyen gyors lesz a visszaesés, mert a külső környezet továbbra is bizonytalanságokkal rendelkezik. " Azt mondta, hogy a NAND gyors. A flash memória állománya hirtelen csökkenni kezdett, és várhatóan a harmadik negyedévben eléri a megfelelő szintet.

Amikor feltették a kérdést a memóriaárak közelmúltbeli ugrásáról, a vezetõ elmondta, hogy nehéz megmondani, hogy ez a növekvõ tendencia befolyásolja-e a hosszú távú szerzõdési árakat.

A jövőre tekintve a Samsung vezetői elmondták, hogy a memóriaberendezések beruházási terve még mindig tervezés alatt áll. A kínai Xi'anban található üzem várhatóan ez év végére fejeződik be. A dél-koreai Pyeongtaek üzem jövő év végére készül el.

A professzionális öntödéssel kapcsolatban a Samsung vezetõi rámutattak, hogy a Hwaseong Plant EUV folyamatainak gyártósor várhatóan a következõ év elsõ felében fog mûködni, az eredeti terveknek megfelelõen, a vállalat 7 nanométeres EUV gyártósort és képet fog létrehozni . Érzékelő gyártósor (S4). A vezetők rámutattak, hogy a Samsung Labs egy eszközt vizsgál, hogy meg tudja-e tudni alkalmazni az EUV folyamatokat a harmadik generációs 10 nm (1z-nm) DRAM előállítására.

Amikor a kérdést megkérdezték, vajon a panel gyártósort részben bezárták-e, a Samsung vezetõi azt mondta: "Rugalmasan üzemeltetjük a gyártósort a piaci feltételek és az üzemeltetési stratégiák alapján."