Otthon > hírek > Japán korlátozott alapanyagai: A Samsung, az SK Hynix készletei 1,5 hónap alatt megmaradnak

Japán korlátozott alapanyagai: A Samsung, az SK Hynix készletei 1,5 hónap alatt megmaradnak

A dél-koreai médiajelentések szerint a félvezető anyagok koreai július 4-i bejelentése óta a koreai félvezetők gyártói egy hónapig nem voltak képesek importálni Japánból nagy tisztaságú hidrogén-fluoridot és fotoreziszt anyagokat. A jelentés megemlítette, hogy mivel a japán kiviteli felülvizsgálatot egy hónapon át hajtották végre, a koreai ipar spekulálta, hogy az SK hynix fennmaradó magas tisztaságú hidrogén-fluorid- és fotoreziszt anyag-készlete mindössze 1,5 hónap.

A Samsung Electronics helyzete szintén hasonló. Noha július közepén Li Zai-Feng alelnök látogatott Japánba, nem sikerült sikeresen megoldania a nyersanyagok problémáját.

A Samsung számára a Korea és Japán közötti kereskedelmi viták miatt emelkedhet a memória flash memória ára, ám maga a Samsung nagyon óvatos ezzel kapcsolatban, jelezve, hogy mivel az adatközponti piaci ügyfelek kiigazítják a készleteket, a memória chip kereslet gyenge és az árak esnek. továbbra is léteznek, és várhatóan az üzlet bizonytalan lesz az év hátralévő részében.

Az SK hynix, a Micron és más, a termelés csökkentését bejelentő cégekkel ellentétben a Samsung egyelőre nem végez hasonló műveleteket, ám az alapanyagok hiánya valószínűleg kényszeríti őket erre.