Otthon > hírek > A Qualcomm elnöke: Úgy gondolom, hogy a kínai-amerikai gazdasági és kereskedelmi vita végül megoldódik

A Qualcomm elnöke: Úgy gondolom, hogy a kínai-amerikai gazdasági és kereskedelmi vita végül megoldódik

Cristiano Amon, a Qualcomm elnök szeptember 6-án egy interjúban a CNBC-nek elmondta, hogy úgy véli, hogy a kínai és az USA közötti feszültségek végül véget vetnek. A Qualcomm szoros partnerséggel működik Kínában, és továbbra is támogatni fogja azt. A China Mobile Ökoszisztéma sikert ért el.

Az interjúban Amon elmondta, hogy a kínai-amerikai kereskedelem súrlódása végül megoldódik. Ezért optimista, mert mindenki a globális piacon van.

Amon hangsúlyozta, hogy a Qualcomm továbbra is támogatni fogja az 5G fejlesztését. "Végső soron az operátorok határozottan előrehaladják az 5G-es leszállási tervet, mivel a piacnak szüksége van 5G-re, tehát a Qualcomm az 5G-t továbbra is nyomja."

Amon rámutatott arra is, hogy a Qualcomm szoros partnerséggel működik Kínában. "A Qualcomm egy nagyon egyedi vállalat, amely olyan vállalkozás, amely üzleti modellje révén felruházza az ökoszisztémákat."

Azt mondta, hogy a Qualcomm olyan technológiát nyújt, amely szorosan kapcsolódik a globális piachoz. A China Mobile Ecosystem része a globális piacnak. A Qualcomm üzleti modellje „jó módja” annak, hogy segítse az ökopartnereket a siker elérésében.

Amon elismerte Kína szellemi tulajdonának védelmét is és úgy vélte, hogy a Qualcomm szellemi tulajdonjogait tiszteletben tartják Kínában.