Otthon > hírek > Elővásárlási! A MediaTek 5G SoC megnyerte az AI futam első helyezettjét

Elővásárlási! A MediaTek 5G SoC megnyerte az AI futam első helyezettjét

(25) délután a Zürichi Szövetségi Technológiai Intézet (ETHZ) által kidolgozott AI Benchmark futási listán a MediaTek 5G SoC csendesen átvette a vezetést és a Kirin 990 5G második helyezettjét összesített pontszámmal elérte. A Kirin 990 chip kétszer annyi, mint a Snapdragon 855 Plus.

A MediaTek 5G SoC holnap hivatalosan is bemutatásra került, és arról tájékoztatták a tegnap kiadott új poszterről, hogy az új MediaTek 5G SoC támogatja a kettős hordozókat tartalmazó aggregálást a nagysebességű 5G lefedettség elérése érdekében.

Úgy tűnik, hogy a közelgő 5G chip, amely a TSMC 7 nm-es FinFET folyamatán alapul, az ARM Cortex A77 architektúrát használja és integrálja a Mali-G77 GPU-t, amely a világ első 7 nm-es ARM Cortex A77 CPU-ja, amely nagy teljesítményű. A MediaTek MT6885 integrálja az 5G modemet, a Helio M70-t, lefelé irányuló sebessége eléri a 4,7 Gbps-ot, a felfelé irányuló sebesség eléri a 2,5 Gbps-ot, visszafelé kompatibilis a 4G, 3G, 2G hálózatokkal, támogatja a 60 kép / mp 4K videó kódolást / dekódolást és a 80MP kamerát.

Mivel az 5G mobiltelefon-chipet csak a Qualcomm és a MediaTek értékesíti, a Samsung csak a Vivo-val folytatja az együttműködést. Ezért a fő beszállítók továbbra is a Qualcomm és a MediaTek. A 7nm folyamat Samsung EUV verziójában az ellátást nem lehet befolyásolni. Az 5G mobiltelefon-chip piacot átalakítják az eladó piacává.

Ezért a piac elterjedésekor a MediaTek első 5G mobiltelefon-chipe-tétele még akkor is, ha az eladási ár 20% -kal növekedett, vannak olyan ügyfelek, akik hajlandók fizetni, ami azt mutatja, hogy az 5G-os mobiltelefon-megrendelések első hulláma valószínűleg átkerült a MediaTekhez, és a Az eredeti MediaTek 5G-s mobiltelefon-chip-ajánlatban, a 4G-hez viszonyítva már 4-5-szer magasabb volt, tehát ha a piaci ár ismét emelkedik, nagy segítséget nyújt a MediaTek bruttó haszonkulcsa.