Otthon > hírek > Erőteljesebb! Az Amazon második generációs adatközpontos processzor-chipet tervez

Erőteljesebb! Az Amazon második generációs adatközpontos processzor-chipet tervez

A Reuters szerint két, az ügyet ismerő ember azt mondta, hogy az Amazon felhőalapú számítástechnikai osztálya erősebb második generációs adatközponti processzor-chipet tervezett, amely azt mutatja, hogy a vállalat továbbra is komoly kiadásokat fordít a K + F-re és az egyedi chipekre, hogy reagáljon a gyors Növekvő felhőkarrier-fejlesztés.

Az ügyet ismerő emberek azt mondták, hogy az újonnan kifejlesztett Amazon Web Services chip a Softbank Group Arm Holdings technológiáját használja, amely legalább 20% -kal gyorsabb lesz, mint az első Arm alapú chip, a Graviton. Ha a chip sikeresen kifejlesztésre kerül, akkor képes lesz csökkenteni az Intel szerver chipektől való függőségét.

Az ügyet ismerő két ember azt is elmondta, hogy bár az új chipek nem olyan nagy teljesítményű, mint az Intel „Cascade Lake” vagy az AMD „Roman” chipei, olcsóbbak és kevesebb energiát fogyasztanak, mint az Intel csúcskategóriás chipei. Az Intel nagy teljesítményű chipei több ezer dollárba kerültek, míg az Arm-alapú kiszolgálói chipek kevesebb, mint 1000 dollárba kerültek. Az Arm chips "teljes tulajdonjogi költséget", azaz a sebességet, a chip méretét, az energiafogyasztást és a hűtési költségeket értékeli. Ebben a tekintetben a Arm-alapú chip termékek reménykednek az Intel egyik napi riválisában.

Úgy tűnik, hogy az Amazon első Graviton chipje Arm régebbi Cortex A72 technológiáját használja, és 16 maggal rendelkezik; a közelgő új chip valószínűleg a Arm's Neoverse N1 technológiát fogja használni, és várhatóan legalább 32 maggal rendelkezik.

Az ügyet ismerő személy azt is elmondta, hogy az új chip a "szövetek" elnevezésű technológiát fogja használni, amely lehetővé teszi számára, hogy más chipekkel csatlakozzon, hogy felgyorsítsa a képfelismerést.