Otthon > hírek > A Micron vezérigazgatója: A világ félvezetőinek egyharmadát Kína piaca adta tavaly

A Micron vezérigazgatója: A világ félvezetőinek egyharmadát Kína piaca adta tavaly

Szeptember 3-án nagyszerűen megnyílt a második globális IC vállalkozói konferencia és a 17. kínai Nemzetközi Semiconductor Expo. Sanjay Mehrotra, az Amerikai Félvezetők Ipari Szövetségének rotációs elnöke, valamint a Micron Technology elnöke és vezérigazgatója a nyitóbeszédében kijelentette, hogy az elmúlt 20 évben a világon a félvezetők értékesítésének globális üzletága éves növekedési ütemben növekedett. majdnem 7%.

Sanjay rámutatott, hogy az informatikai technológiák folyamatos áttöréseivel az okostelefonok, a PC-k és a felhőalapú számítástechnikai alkalmazások területén mélyre van optimalizálva az, hogy az emberek hogyan használják az információkat a termelésben és az életben. Különösen az egészségügy, a szállítástechnika és az adatokhoz való hozzáférés területén a félvezető-technológia pótolhatatlan értéket képvisel, és egyre nagyobb hányadot foglal el az ipari láncban, és a világgazdaság egyik vezető ágazatává válik.

Sanjay elmondta, hogy a fejlett számítási teljesítménynek, a gyorsabb csatlakozási sebességeknek és az új alkalmazásokhoz szükséges valós idejű adatelemzésnek köszönhetően a globális félvezető-ipar hosszú távú kilátásai fényesek, és az iparág továbbra is bővül. Az elmúlt 20 évben a globális félvezető-értékesítés közel 7% -os éves növekedési ütemmel növekedett, tavaly elérte a 469 milliárd dollárt. Kína ma egy hatalmas félvezető piac, amely a félvezetők eladásának egyharmadát teszi ki 2018-ban.