Otthon > hírek > A MediaTek Intel egyesíti erőit, hogy belépjen az 5G számítógép-piacra, és ezzel optimalizálja a piacot

A MediaTek Intel egyesíti erőit, hogy belépjen az 5G számítógép-piacra, és ezzel optimalizálja a piacot

A MediaTek a világ első 5G-on-on-a-chip-jén (SoC) jeleníti meg a délutáni 26. napot. Tegnap tegnap este bejelentették, hogy együtt fog működni az Intel-rel, hogy a legújabb 5G chipeket bevezesse a kulcsfontosságú fogyasztói és üzleti notebook (NB) piacokra. A Dell és a Hewlett-Packard nemzetközi gyártók várhatóan elsőként alkalmazzák a vállalatokat, és a végtermékek várhatóan 2021 elején kerülnek bevezetésre.

A két fél ez az első alkalom, amikor együttműködtek. Mivel az Intel nagyon magas piaci részesedéssel rendelkezik a noteszgépek piacán, a MediaTek vele való együttműködése úgy tekinthető, mint egy új csatatér megnyitása a saját nem mobiltelefon-alkalmazások számára. A Lido hírei arra is ösztönözték a MediaTek-t, hogy 2,15% -ot ugorjon a tajvani tőzsdén NT 427,5 dollárra.

Chen Guanzhou vezérigazgató elmondta, hogy a MediaTek személyi számítógépekhez kifejlesztett 5G modem chipek együtt fognak működni az Intel-kel, hogy elősegítsék az 5G népszerűsítését otthoni és mobil platformon. Az 5G megkezdi a személyes adatok számításának új korszakát. Ezúttal az iparág vezető Intelével együttműködve kiemeltük a MediaTek 5G technológiai erősségét a globális piacon. Ezen erős szövetség révén a fogyasztók gyorsabb böngészést tapasztalhatnak meg az interneten, streaming médiát nézhetnek és videojátékokat élvezhetnek személyi számítógépeken. A MediaTek az ötG-n keresztül több, mint ötletes innovációt fog elérni.

Gregory Bryant, az Intel ügyvezetõ alelnöke és az ügyfélszámítástechnikai üzletág vezérigazgatója elmondta, hogy az 5G várhatóan új szintû számítástechnikai és hálózati csatlakozási lehetõségeket nyit meg, és megváltoztatja a világgal való interakciónk módját. Az Intel és a MediaTek közötti együttműködés egyesíti a mérnöki szakértőket a mély műszaki rendszerek integrációjával és a hálózati csatlakozással, hogy együtt dolgozzanak a világ legjobb személyi számítógépének következő generációján az 5G élményben.

A MediaTek rámutatott, hogy az új 5G személyi számítógép modem chip fejlesztésének alapja a korábban kiadott 5G chip Helio M70, amely szintén kulcsfontosságú eleme a MediaTek első hullámának, az 5G zászlóshajójának okostelefonjainak.

A MediaTek már régóta elkötelezett az 5G technológia fejlesztése mellett, aktívan részt vesz az 5G szabványosításának megfogalmazásában a nemzetközi szervezetekben, és együttműködik az iparág vezető partnereivel egy 5G ipari ökoszisztéma felépítésében. Ez az együttműködés az Intel-rel úgy tekinthető, hogy a MediaTek előmozdítja az 5G univerzális iparág vezető szerepét több olyan fogyasztói területen, mint például a mobil eszközök, otthonok és autóipar.