Otthon > hírek > Nyújtsa be saját igényét! Az ASML felülvizsgálja az Intel folyamatok ütemtervét

Nyújtsa be saját igényét! Az ASML felülvizsgálja az Intel folyamatok ütemtervét

December 11-én számos külföldi média számolt be arról, hogy az ASML a közelmúltban zajló IEEE Nemzetközi Elektronikus Eszközök Konferenciáján (IEDM) bejelentette az Intel folyamatainak ütemtervét a következő 10 évre. Az ütemterv szerint az Intel 7 nm, 5 nm, 3 nm, 2 nm és 1,4 nm folyamatokat indít el. Az ASML szóvivője szerint a képet az Intel egy szeptemberi litográfiai konferencián mutatta be, ám az Intel szerint a képet az ASML módosította.

Az ASML közzétett képeiben egyértelműen látható, hogy az Intel a jövőben kétévente új technológiát generál, majd 2029-ben elindít egy 1,4 nm-es folyamatot. Az Intel által biztosított eredeti PPT-ben a folyamat csomópontok száma minden évben nem jelentették be.


Az Intel tisztázta, hogy az ASML által a közelmúltban alkalmazott PPT megváltoztatta az Intel diáit az ezévi szeptemberi konferencián, félreértést okozva.

Intel partnerként az ASML érdemes megismerni az Intel néhány folyamattervét. Az ASML azonban engedély nélkül megváltoztatta a partner PPT-jét, és nyilvánosan megjelenítette. Hogyan eredményezte egy ilyen oolong esemény? Jelenleg ismeretlen.

A Jiwei.com szerint az Intel nemcsak az ASML ügyfele, hanem az ASML részvényese. Több csökkentés után azonban az Intel ASML-részvényeinek jelenlegi száma kevesebb, mint 3% -ra esett vissza.

Az Intel és az ASML által kiadott két folyamat-ütemtervből következetes, hogy az Intel kétévente elindítja a folyamatok új generációját, tehát továbbra is látható, hogy az Intel tele van a jövőbeli kutatási és fejlesztési folyamatok iránti bizalommal.

Érdemes megemlíteni, hogy az Intel jelenlegi folyamatcsomópontja mindössze 10 nm, és mindkét ütemterv azt mutatja, hogy az Intel 2021-ben fogja használni az EUV-berendezéseket. Az EUV-berendezések egyetlen gyártójaként az ASML módosította az Intel folyamat-ütemtervét és megjelenítette azt kívülről. Felszólítja az Intel-t, hogy tegyen megrendelést?