Otthon > hírek > Megjelent a Linux Kernel 5.4.1, készen áll a nagyszabású telepítésre

Megjelent a Linux Kernel 5.4.1, készen áll a nagyszabású telepítésre

Greg Kroah-Hartman, a jól ismert Linux kernelfejlesztő ma bejelentette, hogy a Linux 5.4 sorozat kernelének első kiadása (5.4.1) hivatalosan elindította a stabil verziót és készen áll a nagyszabású telepítésre. November 24-én Linus Torvalds bejelentette, hogy a felhasználók a legfrissebb és legbiztonságosabb Linux 5.4 kernel sorozatot telepíthetik kedvenc disztróikra, bevezetve a régóta várt támogatást a Microsoft exFAT fájlrendszerbe, a biztonsági másolatot, a várható új „lock-in” biztonságba. szolgáltatások és számos hardverfejlesztés.Ugyanakkor a Linux Kernel 5.4 javítja az Android alkalmazások memóriakezelését. Ez egy új, nagy teljesítményű virtio-illesztőprogram, úgynevezett virtio-fs, amely fájlok megosztására szolgál a gazda és a vendégek között.

Vannak dm-klónok (blokkkészülékek valós időben történő klónozására), fs-vality biztonsági funkciók (a fájlok megzavarásának észlelése), és számos fejlesztés az AMDGPU és APU számára.

Jelenleg a Linux 5.4 kernel sorozat készen áll a nagyszabású telepítésre, és az első stabil verzió (5.4.1) letölthető a Kernel.org hivatalos weboldalán.

Ez azt jelenti, hogy a GNU / Linux OS gyártói elkezdhetik a Linux 5.4 kernel csomagolását a legújabb Linux disztribúcióikba, és beilleszthetik a végfelhasználók számára a tárolóba.

Meg kell jegyezni, hogy a Linux Kernel 5.4.1 egy karbantartási frissítés, amely összesen 69 fájlt megváltoztat, beleértve 1090 beillesztést és 472 eltávolítást. A Githubba mehet a Linux Kernel 5.4.1 kódjának böngészéséhez.

Ajánlott, hogy a felhasználók a lehető leghamarabb frissítsék a legújabb stabil verzióra. A tapasztalt Linux felhasználók azonnal letölthetik a Kernel.org webhelyről, és lefordíthatják a kedvenc GNU / Linux disztribúciójukba.