Otthon > hírek > Az LG Vietnamba költözött a költségek csökkentése érdekében, az Asiana pénzügyi beruházása pedig kiigazításra került a harmadik negyedévre

Az LG Vietnamba költözött a költségek csökkentése érdekében, az Asiana pénzügyi beruházása pedig kiigazításra került a harmadik negyedévre

Az LG Electronics okostelefon-üzletága veszteséget szenvedett a 17. negyedévben. Miután a termelési bázist Vietnamba vitték át a költségek csökkentése érdekében, a Hana Financial Investment rámutatott, hogy az LG Electronicsnak sikerült javítania a költséghatékonyságot, és a mobiltelefon-ágazat bevételei várhatóan javulnak a harmadik negyedévben.

A koreai pénzügyi média "Ázsiai Gazdaság" jelentése szerint a Hana Financial Investment 24-én azt jósolta, hogy az LG Electronics bevétele a harmadik negyedévben 1,5 trillió 9 milliárd nyereséget, 649,4 milliárd nyereséggel jár. Az előző becslésekkel összehasonlítva a bevétel és a profit 1% -kal, illetve 10% -kal növekedett. A Hana Financial Investment szerint az MC Business Division (beleértve az LG mobiltelefon-üzletágot) deficitje jobb volt, mint eredetileg becsülték, ezért a becsült értéket kiigazították.

Jin Luhao, a Hana Financial Investment kutatója elmondta, hogy mivel az LG Electronics a második negyedévben több marketing- és költöztetési költséget költött, ezek a beruházások gyümölcseket fognak eredményezni.

A második negyedévben az LG Electronics átadta a dél-koreai Gyeonggi-do városában található Pyeongtaek gyárat a vietnami Haiphong Citynek. A kínai vállalatok gyors növekedése és a globális okostelefon-piac visszaesése miatt a mobiltelefon-üzletágért felelős MC üzletág 2015 második negyedévében kezdett pénzt veszíteni, és az LG Electronicsnak csökkentenie kellett a költségeket.

Az LG Electronics munkatársai abban az időben azt állították, hogy a kínai okostelefon-társaságok elkezdenek bejutni a zászlóshajó piacára, és egyre fontosabbá vált a gyártási költségek csökkentése. Ez is az oka annak, hogy az LG Electronics módosítsa gyártási alapját.

A vietnami alacsony munkaerőköltségek miatt a vállalatok hatékonyan csökkenthetik a költségeket. A vietnami bérek bizottsága által közzétett adatok szerint a minimális havi bér 2019-ben 4,18 millió rúpia volt (kb. 206 000 nyereség). Nem csupán, hogy a vietnami kormány számos kedvezményes elbánást alkalmazott a különféle országokból származó beruházások vonzása érdekében.

Az LG Electronics nem csak mobiltelefonokat gyárt Haiphongban, hanem olyan gyárakkal is rendelkezik, mint TV-k és háztartási készülékek. Széles körben úgy gondolják, hogy az LG gyártási bázisa hatalmas szorzóhatást fog kifejteni. Jelenleg az LG mobiltelefon-áthelyezési munkája véget ért, és a Haiphong gyár elkészíti az új 5G kétirányú mobiltelefon V50SThinQ készüléket.