Otthon > hírek > Japán szűkíti Dél-Korea exportját, de meglazítja a Huawei bilincseit

Japán szűkíti Dél-Korea exportját, de meglazítja a Huawei bilincseit

Japánban, amelyet az Egyesült Államok blokkolt és a Huaweit blokkolt, Japán két nagy távközlési társasága folytatja a Huawei termékek értékesítését Japán és Dél-Korea közötti fokozott kereskedelmi viták keretében.

A koreai média "ZDNetKorea" számolt be arról, hogy Japán szigorította Dél-Korea exportkorlátozásait, de fokozatosan elengedte kínai vállalatait. A japán KDDI és a Softbank távközlési társaságok folytatják a Huawei okostelefonok értékesítését.

A KDDI a Huawei P30Lite értékesítésének folytatását tervezi a 8-án. A Softbank vezérigazgatója, Miyauchi Hiroshi a közelmúltbeli sajtótájékoztatón szintén elmondta, hogy a Huawei P30Lite okostelefont újra értékesítik.

Valójában a KDDI és a Softbank májusban tervezte a P30Lite sorozatú mobiltelefonok kiadását. Mivel azonban az Egyesült Államok korlátozza a tranzakciókat a Huawei-re, maga a nap maga az Egyesült Államok szövetsége és csak akkor halaszthatja a tőzsdei jegyzési tervet. A KDDI elmondta, hogy a Huawei úgy döntött, hogy újraindítja a P30Lite listázási tervet, a termékbiztonság javítása és annak biztosítása mellett, hogy a Google szoftvere támogatja.

A japán vállalatok fokozatosan enyhítették a kínai vállalatok blokádját. Miután Japán júniusában elindította a Huawei árut, a IIJ japán előre fizetett kártyás távközlési társasága a múlt hónapban is eladta a Huawei árut, beleértve az olyan új gépeket, mint a P30, a P30Lite és a tablet Lite8.

& Quot; ZDNetKorea & quot; rámutatott, hogy a Japán által újra eladott P30Lite sorozat a Huawei legújabb zászlóshajója közé tartozik, ami azt is jelenti, hogy a kínai-amerikai kereskedelmi viták nem rontották meg a Huawei helyzetét a japán piacon.

Néhány távközlési szolgáltatónak azonban még mindig nincs jele a Huawei eladásáról. Egy másik nagy távközlési társaság, az NTT DoCoMo még nem tett közzé hírt a Huawei viszonteladásáról. A Huawei továbbra is felfüggesztett állapotban van.