Otthon > hírek > Japán felügyeli az önjáró sírokat? Dél-Korea új ellátási rendszere még korai szakaszában van

Japán felügyeli az önjáró sírokat? Dél-Korea új ellátási rendszere még korai szakaszában van

A koreai média etnews jelentése szerint az iparági szakértők rámutattak, hogy Dél-Korea külön-külön talált rövid-, középtávú és hosszú távú megoldásokat Japán három kulcsfontosságú félvezető anyagának exportjára vonatkozó korlátozásaira. Amint Dél-Korea iparának stabil ellátási rendszere alakul ki, a japán ipar ellentmond a jelenlegi szabályozási szabályoknak.

A koreai félvezető-ipar magas rangú tisztviselõi szerint Dél-Korea szinte kész hidrogén-fluorid-oldatok szállítására, és még a japán kormány felügyelete alatt a dél-koreai félvezetõ gyárak sem állítják le a termelést.

Magától értetődik, hogy a koreai ipar számára rövid, középtávú és hosszú távú megoldások: a készletek biztosítása, a beszállítók diverzifikálása és a termékek lokalizálása.

A koreai anyagipar képviselője rámutatott, hogy a koreai félvezető gyár a hónap végétől teljes mértékben megvalósítja a beszállítók diverzifikációját. Látható, hogy Japán a hidrogén-fluorid alternatíváit fogja használni a teszt átadása után. "Bár még mindig szükség van egy végleges értékelésre, ha nincsenek komoly problémák, a gyártást cseréljük."

A jelentések szerint a szeptembertől októberig tartó időszakban Koreában nagy mértékben előállítják a japán hidrogén-fluoriddal azonos tisztaságú hidrogén-fluoridot. Mivel a dél-koreai félvezető anyaggyártó cég, a SoulBrain a következő hónapban bővíti üzemét, miután üzemét üzembe helyezte, a vállalat képes lesz teljesíteni a Samsung Electronics és az SK Hynix által megkövetelt összes hidrogén-fluoridot. Úgy tűnik, hogy a SoulBrain műszakilag képes rendkívül tiszta hidrogén-fluorid előállítására, így termékei minőségében összehasonlíthatók a japán hidrogén-fluoriddal.

A SoulBrain-nak azonban importálnia kell a hidrogén-fluoridot az amerikai Stellar anyaggyártó cégtől, majd meg kell tisztítania és tisztítania kell az ultra magas tisztaságú termékeket. A SoulBrain nyersanyagokat (vízmentes hidrogén-fluoridot) is vásárol a kínai vállalatoktól.

Magától értetődik, hogy a SoulBrain mellett néhány más koreai vállalat is fokozza a helyi anyagok kutatását és fejlesztését. Az SK Materials elmondta, hogy ez év végéig gáznemű hidrogén-fluorid mintákat állít elő.

Noha Dél-Koreanak nincs módja az EUV fotorezisztens előállítására, a jelentések szerint a koreai félvezető-ipar továbbra is elegendő készletet hozhat más csatornákon keresztül. Ennek az anyagnak a jelenlegi alacsony felhasználási aránya miatt a készlet könnyű garantálni.

Nemrégiben Japán jóváhagyta Japánból származó egyedi engedélyt az EUV fotoreziszt exportjának Dél-Koreába történő exportjára. De úgy tűnik, hogy Dél-Korea új félvezető anyagellátó rendszert hozott létre.

"Ez év végére teljes mértékben megszabadulhatunk a japán hidrogén-fluorid-függőségtől". - mondta a koreai félvezető-ipar egyik magas rangú tisztviselője. "Noha a japán kormány visszavonhatja rendeletet a japán vállalatokra gyakorolt ​​hatás minimalizálása érdekében, a koreai félvezető társaságok a jövőben továbbra is csökkenteni fogják a termelésben használt japán anyagok százalékos arányát."

A japán Toyo Gazdasági Hírügynökség szerint a japán kormány szabályozása korlátozott hatással van a koreai félvezető-iparra. Aggasztó az, hogy Dél-Korea építi saját hidrogén-fluorid-előállítási rendszerét.

A Japan Electronics Times oszlopírója arra is rámutatott, hogy bár a koreai társaságok nyomást gyakorolnak a japán kormányra, a japán társaságok szintén hatalmas veszteségeket szenvednek. A japán kormány saját sírját ásja.

Legyen szó Japán – Dél-Korea tőzsdéről vagy Kína – USA kereskedelmi háborúkról, láthatja a beszállítói diverzifikáció fontosságát. Ha Dél-Korea valóban létrehoz egy új félvezető anyagellátó rendszert, és Japán aránya nagyon kicsi, vagy nem a rendszerben, akkor rontja a japán félvezető-ipar felsővezetői helyzetét.