Otthon > hírek > A Foxconn indiai üzemének bővítését tervezi, de az Apple berendezések Indiában továbbra is kihívásokkal néznek szembe

A Foxconn indiai üzemének bővítését tervezi, de az Apple berendezések Indiában továbbra is kihívásokkal néznek szembe

A Foxconn nemrégiben jelentette be a meglévő gyár kibővítését, és két új összeszerelő üzem megnyitását, hogy több iPhone terméket gyárthasson Indiában.

A Bloomberg News korábbi adatai szerint a Trump Kínával folytatott kereskedelmi háborúja nem annyira arra ösztönzi az amerikai vállalatokat, hogy termeljenek az Egyesült Államokban, hanem inkább arra ösztönzik őket, hogy olcsó munkaerővel találják meg a következő piacot.

Ebben a tekintetben Josh Foulger, a Foxconn India piacvezetõje elmondta: "Ne tegye az összes tojást egy kosárba, hanem életképes és megbízható alternatívát kell találnunk. Ezeknek az alternatív gyáraknak versenyképes erőnek kell lennie, ugyanúgy, ahogyan nem építhetünk gyárat Mexikóban mobiltelefon gyártásához. Ez 10 évvel ezelőtt megvalósítható volt, de ma nem működik. & Quot;

Ahhoz, hogy a Foxconn gyárakat létesítsen Indiában és kibővítse skáláját, a legboldogabb dolog az indiai kormány. Az indiai kormány Kínához hasonló politikát fogad el, hogy megkönnyítse a vállalatok fióktelepítését az országban. 2015-ben a Foxconn megnyitotta első gyárát Sri City-ben, Indiában. Korábban arról számoltak be, hogy a Foxconn India gyár 2019-ben már Indiában gyárt csúcskategóriás iPhone készülékeket. Ez lesz az első alkalom, amikor a Foxconn Indiában összeállít egy iPhone készüléket az Apple számára.

Az ipari lánc legfrissebb hírei szerint a Foxconn hivatalosan elindította iPhone gyártósorát Indiában. Jelenleg elsősorban iPhone X gyártására használják, és a gyártósor éves termelési kapacitása akár 1 millió egység is lehet. Ugyanakkor a Foxconn aktívan bővíti az indiai gyárat.

Ez azt jelenti, hogy nagyon könnyű lesz iPhone készülni Indiában?

„Az indiai munkavállalók csoportjában még mindig nincs olyan magasan képzett munkavállaló, mint például ipari tervezők, és nincs sok indiai alapanyag-beszállító, amely képes lenne olyan kulcsfontosságú alkatrészeket szállítani, mint például elemek, félvezetők és processzorok” - mondta Anshul Gupta, a Gartner India vezető kutatási igazgatója. Ugyanakkor, bár az indiai kormány földi, víz- és villamosenergia-ellátást biztosított a Foxconn-gyár számára, a technológiai cégek, például a Foxconn területén továbbra is súlyos vízhiány tapasztalható.

A jelentések szerint amellett, hogy Indiában több iPhone készüléket gyárt, az Apple arra készül, hogy online értékesítsen Indiában. Vannak hír azonban, hogy az Apple terve egy kiskereskedelmi üzlet megnyitására Indiában „időbe telik”.