Otthon > hírek > Véglegesítése előtt? Koreai kormány: Japánból a jövő héten távolítsa el Japánt a "fehér listáról"

Véglegesítése előtt? Koreai kormány: Japánból a jövő héten távolítsa el Japánt a "fehér listáról"

A Yonhap hírügynökség szerint a koreai ipari, kereskedelmi és erőforrás-minisztérium illetékes személye a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a „Fontos áruk behozataláról és kiviteléről szóló értesítés” felülvizsgálatával kapcsolatos munka a japán export „fehér listáját” törölte. bejutott az utolsó szakaszba, és a kormány hivatalosan bejelentette a jövő héten. Módosítás. Ez azt is jelenti, hogy a dél-koreai kormány a jövő héten elmozdítja Japánt a "fehér listájáról".

A Koreába exportált félvezető anyagok kivitelének ellenőrzése után augusztus 28-án Japán hivatalosan eltávolította Dél-Koreát a „fehér listájáról”. Mindössze két hét alatt Dél-Korea fellépett a tiltakozás ellen.

Úgy tűnik, hogy a módosítás szerint Dél-Korea a "fehér lista" országainak "A" osztályát "A1" és "A2" -re változtatta. „A1” azt jelenti, hogy az A. osztályba sorolt ​​országok kezelése, amelyek élvezik az exporteljárások egyszerűsített kezelését, változatlan marad; Az A2 osztály a kezelés csökkenésére utal. Japán belekerül az új A kategóriába, amely az egyetlen ország a 28 legmagasabb rangú A osztályú országból, amelyet az A kategóriába helyeztek át.

A Koreai Köztársaság Ipari Minisztériuma kijelentette, hogy Japánnak a "fehér listából" való törlésére irányuló módosítás célja az exportkezelés megerősítése, nem pedig a megtorló intézkedések.