Otthon > hírek > Az AMS a gépi látásra összpontosít, optimista a CMOS jövő évi lendületére

Az AMS a gépi látásra összpontosít, optimista a CMOS jövő évi lendületére

Az informatikai média honlapja szerint az AMS (osztrák mikroelektronika) sajtótájékoztatót tartott december 3-án Tokióban a CMOS képérzékelő üzlet bemutatására, amelyben kijelentette, hogy a társaság a jövőben gépi látás, fényképek és videók, valamint miniatűr területeken fog működni. kamera modulok. A hangsúly elsősorban a gépi látványüzletre koncentrál.

Az AMS érzékelők három fő tengelye: optikai, képérzékelők és akusztikus érzékelők. A tervezett és gyártott érzékelő megoldások alkalmazhatók kis méretű, alacsony energiafogyasztású, legnagyobb érzékenységű és multi-szenzoros integrációval. A termékek tartalmaznak érzékelőket, érzékelő IC-ket, interfészeket és kapcsolódó szoftvereket a mobil, fogyasztói, kommunikációs, ipari, orvosi és autóipar számára. 18 fejlesztési bázissal rendelkezik világszerte és 9000 alkalmazottal. Az intelligens alkalmazások érzékelőinek iránti kereslet növekedésével az AMS gyorsan fejlődött 2017-ben, a teljesítmény 97% -kal növekedett, és a globális eladások 2018-ban 1,627 milliárd dollárt tettek ki.

Jelenleg az AMS CMOS képérzékelő-tervező bázisokat hozott létre Antwerpenben, Belgiumban, Madeirán, Portugáliában és Tokióban. CMOS képérzékelő termékportfólióját három típusra lehet osztani: terület-letapogató érzékelők, vonal letapogatás-érzékelők és miniatűr kamera modulok.

Tom Walshop, az AMS CMOS képérzékelő marketing igazgatója szerint az AMS CMOS terület-letapogató és vonal letapogató érzékelői nagy képkocka-sebességgel és globális redőny képességekkel rendelkeznek, így ideálisak gépi látás alkalmazásokhoz.

Az ezen a konferencián bemutatott területalapú érzékelő az 1 hüvelykes globális redőnykép-érzékelő a "CSG-14K", amely elegendő 12 bites kimeneti dinamikus tartományt képes reagálni a jelenetekre és objektumokra széles dinamikai tartományban, és nagy felbontású 14M pixel. Azok a termékek, amelyek korábban támogatták az 1 hüvelykes optikai formátumot, jobb képminőséget és magasabb teljesítményt nyújtottak.

A vonalkód-érzékelővel kapcsolatban Tom Walshop elmondta, hogy az új "4LS" sorozat fejlesztése folyamatban van, és azt tervezik, hogy 2020-ban jelentenék meg. A "4LS" 4 párhuzamos pixel vonallal van felszerelve, és támogatja a monokróm RGB vagy 4 hozzáadását: 1 TDI művelet képfeldolgozás. Egyidejűleg 4 vonal működtetése, 4 vonal elérése, akár 150 kHz-es vonali sebességgel, különböző felbontásokkal.


A miniatűr kameramodulok területén az AMS kibővíti "NanEye" üzletágát. A "NanEye" sorozat megfelelő kamera modullal van felszerelve, amely csak 1 mm x 1 mm méretű modulcsomagot képes biztosítani. A jelenlegi termék a "NanEye2D". A tervek szerint 2020 első negyedévében biztosítani fogják a „NanEyeXS” és a „NanEyeM” szolgáltatást az egészségügyi intézmények számára, a „NanEyeC” szolgáltatást pedig a fogyasztói eszközök számára. Közülük a „NanEyeXS” egy olyan termék, amelynek méretét tovább csökkentik a „NanEye2D” alapján. . Nincs áttörés a "NanEyeM" és a "NanEyeC" méretében, de a képpontok magasabbak.


Keiichi Iwamoto, az AMS Japan menedzser elmondta, hogy a CMOS üzlet japán piaci értékesítése a csoport teljes értékesítésének 40% -át tette ki. A megrendelések 2020-ban növekednek az idei évhez képest, és a következő év teljesítménye várhatóan folyamatosan növekszik.