Otthon > hírek > 220 milliárd jen! Japán támogatja a 6G technológia kutatását és fejlesztését

220 milliárd jen! Japán támogatja a 6G technológia kutatását és fejlesztését

Japán 220 milliárd jen-t szándékozik befektetni a magánszektor támogatására a 6G-technológia fejlesztése érdekében. Az Abe kormányának gazdasági ösztönzőcsomagját a jövő hónap elején véglegesítik. A program részeként a kormány egy alap létrehozását tervezi létrehozni a 6G technológiával kapcsolatos iparági kutatások támogatására.

A hét elején a japán média beszámolt arról, hogy a japán távközlési óriás Japan Telecom Telephone Corporation (NTT) azon optikai félvezetők fejlesztésén dolgozik, amelyek optikai jeleket használnak az információk feldolgozására és az energiafogyasztás egy százalékkal történő csökkentésére. 65 vállalat működött együtt és törekszik a tömegtermelés elérésére 2030 előtt.

A jelentés rámutatott arra, hogy Japán az optikai félvezetőket információfeldolgozó technológiaként fogja használni a 6G támogatására és a világszintű célpontú szövetség felépítésére. Az NTT azt reméli, hogy megtanulja a leckéből, hogy a japán vállalatok elmaradtak az 5G technológiai szabadalmaktól. A globális vállalkozásban ez az első, amely a 6G-vel foglalkozik, és 10 évvel később az információs és kommunikációs területen vezető szerepet törekszik, és reméli, hogy a kulcsfontosságú technológiákat világszabványokká változtatja.

Ezenkívül a japán kormány 2030-ban tervezi a teljesen automatikus vezetést. A japán fél úgy véli, hogy az 5G nem elég az olyan technológia teljes megvalósításához, mint például az autonóm vezetés. Legyen „6G” vagy akár „6G +”. Ezért várható, hogy a 6G jelek teljes népszerűsége tíz év alatt megvalósul, és a teljesen automatikus vezetés korszaka valóban beindult.

Valójában nem csak Japán versenyez a 6G dominanciája miatt. Mivel az 5G világszerte forgalmazhatóvá válik, a 6G technológia a legújabb nemzeti K + F arénavá válik.

A média a múlt héten számolt be arról, hogy ma az Egyesült Államok, Kína, Japán, Dél-Korea, Finnország és más országok megkezdték a 6G kutatási és fejlesztési pályáját, a tudósok megpróbálták egyértelmű fejlődési utat találni a 6G számára. Az iparág által a mobilkommunikációról szóló iterációs törvény 10 évenkénti jóváhagyása szerint a 6G 2030 körül jelenik meg. Noha sok ötlet a 6G-ről még hiábavaló, a jövőbeli versenyképesség megteremtése érdekében ezt előre kell megtennünk.

A magánszektorban az NTT IOWN mellett a dél-koreai LG bejelentette, hogy ez év januárjában létrehoz egy 6G laboratóriumot; A Samsung szöuli kutatóbázisa szintén elindította a 6G kutatást. A Nokia, az Ericsson és az SK Telecom ez év júniusában bejelentette, hogy stratégiai partnerséget hoz létre a 6G együttes tanulmányozására. Ren Zhengfei, a kínai Huawei társaság alapítója az elmúlt hónapban a média riporterekkel készített interjújában többször megemlítette, hogy a Huawei valóban a 6G és az 5G készülékeken tette meg.

Kormányzati szinten a finn kormány 25 millió eurót ruházott be egy hatéves, a „6Genesis” elnevezésű 6G kutatási projektbe ez év elején. A Nokia és a finn kutatóintézetek és egyetemek közösen végeztek kutatást, és készen állnak arra, hogy Dél-Koreával együttműködjenek. Együttműködés.

Az Egyesült Államok szintén megkezdte a 6G-re való felkészülést. Trump azt mondta: "Remélem, hogy az 5G és akár a 6G hamarosan az USA-ban lesz.", Az Egyesült Államok Szövetségi Hírközlési Bizottsága úgy határozott, hogy megnyitja a 95 GHz-es tartományt 3 teraherc-es sávra a 6G-os kísérletekhez.

A kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium november 7-én bejelentette, hogy hivatalosan elindítja a 6G K + F-et. A 6G technológiai kutatási és fejlesztési munka beindító ülését tartja a Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottsággal, az Oktatási Minisztériummal, az Ipari és Információs Technológiai Minisztériummal, a Kínai Tudományos Akadémia és a Kínai Természettudományi Alapítvánnyal, és bejelentette a a Nemzeti 6G technológiai kutatás-fejlesztési promóciós munkacsoport létrehozása és az általános szakértői csoport felelős a 6G technológiai kutatásért és elrendezésért.